Sosiaali- ja terveysministeriö on julkaissut oppaan ’Turvallinen lääkehoito, valtakunnallinen opas lääkehoidon toteuttamisesta sosiaali- ja terveydenhuollossa’. Oppaan mukaan lääkehoidon toteuttaminen perustuu toiminta- ja/tai työyksikössä laadittuun lääkehoitosuunnitelmaan

Opiskelijan toimiessa tilapäisesti terveydenhuollon ammattihenkilön tehtävissä työnantaja määrittelee opiskelijan oikeudet lääkehoidon toteuttamisessa opiskelijan valmiudet ja työyksikön lääkehoidon vaativuuden huomioon ottaen (STM 2005:32, 51).

Opiskelija on velvollinenesittämään todistuksen suorittamistaan lääkehoidon opinnoista ja niistä suoriutumisestaan. Työnantajan edustaja (esim. lääkehoidosta vastaava tai osastonhoitaja) arvioi opiskelijan lääkehoidon osaamisen ja siihen osallistumisen (STM 2005:32, 53).

Lääkehoidon koulutuksen saaneet laillistetut terveydenhuollon ammattihenkilöt kantavat kokonaisvastuun lääkehoidon toteuttamisesta, ja jokainen lääkehoitoa toteuttava tai siihen osallistuva kantaa vastuun omasta toiminnastaan. Opiskelijan velvollisuus on ilmoittaa työnantajalle, jos hän kokee ettei hallitse jotain hänelle annettua tehtävää.

Lisätietoa:

Turvallinen lääkehoito. Valtakunnallinen opas lääkehoidon toteuttamisesta sosiaali- ja terveydenhuollossa. Sosiaali- ja terveysministeriön oppaita 2005:32: http://pre20090115.stm.fi/pr1139565646410/passthru.pdf

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.