Olen aloittamassa harjoittelun, joka kestää 5 viikkoa ja kyseisenä aikana tulee olemaan kolme (3) arkipyhäpäivää. Nyt saimme koulusta ohjeistuksena että opiskelijoiden tulee harjoitella myös pyhäpäivät, vaikka viikonloput ovat vapaaehtoisia. Onko asiaan olemassa ohjeistusta? Voiko näin toimia?

Aiheesta ei ole valtakunnallista ohjeistusta. Ohjeet ovat koulukohtaisia. Kliinisenharjoittelun tunnit ja tavoitteet pitää saavuttaa. Jos harjoittelun ajalle osuu pyhäpäiviä, pitää opettajan sopia oppilaiden kanssa etukäteen miten tunnit korvataan. Kolmivuorotyössä ongelmaa ei ole, mutta päivätyötä tekevä voivat esim. käydä tutustumassa kolmivuorotyötä tekeviin yksiköihin, pidentää harjoittelua tai tehdä korvaavan tehtävän. On opettajan tehtävä selvittää korvauskäytännöt etukäteen opiskelijoille.

Opiskelijoiden kannattaa näissä asioissa kääntyä oman oppilaitoksensa opiskelijayhdistyksensä puoleen. He hoitavat opiskelijoiden edunvalvontaa oppilaitoksissa opintojen aikana ja voivat vaatia selvitystä epätasa-arvoiseen asiaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.