Voit kuulua Sairaanhoitajaliittoon opiskelijajäsenenä. Suosittelemme myös kuulumista Tehyyn.

Sairaanhoitajaliitto on ammatillinen liitto. Tehtävänämme on edistää sairaanhoitajien asemaa asiantuntijoina, kehittää hoitotyötä ja tarjota ammatillista tukea. Voit kuulua Sairaanhoitajaliittoon opiskelijajäsenenä yhtä aikaa kuluessasi johonkin edunvalvontaliittoon, josta saat työttömyyskassan palvelut.  Sairaanhoitajaliitossa opiskelijajäseniä ovat kaikki ensimmäistä sairaanhoitajan, terveydenhoitajan, kätilön tai ensihoitajan AMK tutkintoa suorittavat opiskelijat. Lue lisää Sairaanhoitajaliiton opiskelijajäsenyydestä.

Sairaanhoitajaliitto suosittelee kaikille sairaanhoitajille ja sairaanhoitajaopiskelijoille kuulumista Tehyyn. Tehyssä jäsenlajisi  on ns. jatko-opiskelija, koska suoritat jo toista alan tutkintoa. Katso lisätietoa Tehyn opiskelijajäsenyydestä http://www.tehy.fi/opiskelijat/jaseneksi/.

2 kommenttia artikkeliin ”Olen lähihoitaja ja opiskelen nyt sairaanhoitajaksi. Mikä on oikea liitto minulle?

  1. Onko Sairaanhoitajaliitolla joku sellainen ”laki-ihminen” joka osaisi neuvoa palkka-asiassa?

    Opiskelen työn ohella (vapaa-ajalla) YAMK-tutkintoa. Opetuksessa on lähipäiviä kaksi kuukaudessa. Monesti nämä toteutetaan etänä tietokoneen kautta. Nyt olen joutunut käsitapaturman takia loppuvuodeksi sairauslomalle.

    Saanko sairausloman aikana osallistua koulupäiviin (pelkkää luentojen kuuntelua) koululla ja koneen kautta? Työnantaja kieltää tämän ja sanoo, että sairauslomani muutetaan palkattomaksi jos jatkan opiskelua.

    Neuvoista etukäteen kiittäen.

  2. Anteeksi yllä oleva vastaus. Hieman väärään paikkaan meni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.